Preguntes freqüents

Avaluació

L’equip del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona té una llarga experiència en la definició de criteris de qualitat i transparència de la informació pública.
A partir de criteris experimentats prèviament amb les administracions públiques locals i amb les entitats sense ànim de lucre de Catalunya, hem definit uns indicadors i criteris d’autoavaluació adaptats a la legislació sobre transparència vigent a València. La metodologia d’autoavaluació dividix el procediment en 5 esglaons perquè qualsevol entitat puga aplicar-los en funció de les seues necessitats, possibilitats i recursos.

Els indicadors dels esglaons 1 a 4 recullen totes les obligacions de la Llei de transparència i els de l’esglaó 5 recullen bones pràctiques que poden aplicar voluntàriament les entitats per a continuar millorant la seua transparència.

Podeu fer servir l’eina de contacte, que es troba al menú principal.

En esta mateixa secció anirem publicant les respostes als dubtes més freqüents. Us agraïm molt les consultes perquè això ens permet apreciar quines coses hem de millorar.

Certificat

Cada vegada que completeu un esglaó d’avaluació podeu descarregar un certificat d’autoacreditació.

Un cop heu assolit un esglaó podeu descarregar el certificat corresponent tantes vegades com vulgueu. Els certificats d’un any no servixen l’any següent, cal actualitzar les informacions a la web de l’entitat i tornar a descarregar el certificat de l’any en curs.

Registre d'usuaris

Et pots registrar si pertanys a una entitat i tens la responsabilitat d’avaluar la seua transparència i qualitat informativa.

Si la teua entitat ja ha estat registrada, hauràs de demanar a la persona que gestione el seu perfil que t’afegisca com a usuari. No ho podràs fer independentment. El control de duplicitat es realitza a través del NIF de l’entitat.
Si la teua entitat encara no està registrada, podràs fer-ho fent clic a l’enllaç Accés i registre d’usuaris, situat al rectangle blau a la part alta de la web.

Després de prémer, s’obrirà una pàgina amb el formulari d’accés (quan ja estigues registrat, esta serà la manera d’accedir a la teua avaluació), sota les caselles d’accés està l’enllaç No estàs registrat? Pots registrar-te allà.
Després de fer clic a l’enllaç per registrar-te, veuràs el formulari que has d’omplir per aconseguir-ho. Emplena tots els camps amb les dades que corresponguen.

Al final del formulari, abans d’enviar-lo, llig sobre com registrem les teues dades prement l’enllaç Termes i condicions i, si estàs d’acord, marca el requadre per a acceptar-les (si no ho fas, no podrem registrar-te com a usuari ni proporcionar-te l’accés a l’eina d’avaluació).

El requadre Done permís per publicar el nom de la meua entitat és totalment voluntari. Si el marques, la teua entitat eixirà en un llistat públic del web com a senyal que utilitzeu la plataforma i, per tant, us esteu ocupant de millorar la transparència. Les dades concretes de les avaluacions de l’entitat no exiran en cap cas. Si no marques este requadre, podràs registrar l’entitat igualment però no eixireu en el llistat públic.

Finalment, prem el botó Envia.

Es registren entitats i persones que tinguen la responsabilitat de fer les avaluacions. Les persones sempre estaran vinculades a una entitat. La primera persona que registre una entitat (amb les dades fiscals de l’entitat correctes) serà l’administradora del compte de l’entitat.

  • Els administradors del compte d’una entitat podran registar altres persones que col·laboren amb la tasca.
  • L’administrador del compte d’una entitat pot també donar de baixa les persones registrades.

Sí. L’administrador del compte de cada entitat pot donar d’alta altres usuaris a través de la pàgina “Gestió d’usuaris”.

Aconsellem no donar d’alta massa persones de cada entitat perquè, quan una d’elles estiga utilitzant l’eina d’avaluació, les altres no podran fer-ne ús. Això és necessari perquè l’eina mantinga sempre l’avaluació en el punt on algú l’haja deixada.

Encara que estigues registrat, per modificar les dades de la teua entitat has de tenir el rol d’administrador del compte. Si tu no eres l’administrador, no podràs editar-les.

Si eres administrador, seguix estos passos:

  • Quan entres a la web, clica l’enllaç Accés i registre d’usuaris.
  • Emplena el formulari d’accés amb les teues dades (usuari i contrasenya).
  • Quan estigues en la pàgina El meu compte, podràs gestionar i editar les dades de la teua entitat.